Historia firmy
NATURALNOŚĆ I TRADYCJA W KULTOWYCH TORTACH CUKIERNI CIEŚLIKOWSKI
 
 
szamaaaa

Jeśli należycie do tego rodzaju osób, które podczas urodzin unikają talerzyka z tortem – doskonale to rozumiemy. Ciężkie ciasta serwowane zazwyczaj podczas celebrowanych okazji pełne są sztucznych składników, konserwantów, barwników i – mimo efektownego wyglądu – nie zachęcają do spróbowania. Podczas specjalnych okazji najlepiej tort, bądź ciasto upiec samodzielnie, bądź… zamówić je z zaufanej cukierni, która dba o jakość swoich wyrobów i wie, że oprócz pięknego wyglądu liczy się także piękne (i zdrowe!) wnętrze. Taką cukiernią jest Cukiernia Cieślikowscy.

img_9495

Rodzinna firma

Firma słynąca z dobrych wypieków, znajdująca się przy ulicy Grójeckiej 43, założona została przez ojca Andrzeja Cieślikowskiego, który od samego początku swojego życia wiedział, że jest spadkobiercą umiejętności swojego taty i marzył o własnej, niezależnej firmie.
Jego marzenia powoli zaczynały się urzeczywistniać. Początkowo, sprzedawał rurki z kremem i pączki w zakładzie znajdującym się przy Al. Niepodległości. Obecnie, firma Cieślikowski & M. Trojanowski posiada wiele punktów sprzedaży. Ich komunikacja jest spójna, a wypieki oferowane przez najlepszych cukierników – wykonywane w oparciu o stare tradycje, przedwojenne receptury. Torty wypiekane są w zakładzie, w którym prace nadzoruje sam właściciel. Wykształcił on ponad 50 mistrzów, z których część nadal pracuje w zakładzie. Niemalże od roku założenia firmy, od 1970 roku pracuje w nim pani potrafiąca zrobić aż 70 tortów dziennie!
A rodzina? Jest solidnym fundamentem dla firmy. Każdy jej członek zaangażowany jest w kultywowanie cukierniczej tradycji już od 45 lat.

ciesli

Specjalności zakładu

Właściciel cukierni podkreśla przede wszystkim wierność cukiernictwu tradycyjnemu, które musi być wykonywane według określonych, znanych od wielu lat standardów. Nie opiera się nowościom, ale wie, że tradycyjne wyroby nigdy nie zawodzą oczekiwań klienta. Zwłaszcza, gdy produkowane są z naturalnych surowców, z wysokiej jakości jajek, mleka od zaprzyjaźnionej mleczarni…
W ofercie znajduje się ponad sto różnych wypieków, do najbardziej popularnych należą: pączek, sernik, napoleonka, makowiec, babka drożdżowa. Prawdziwym hitem, nad którym pracował sztab cukierników są również sprzedawane przez cały rok faworki! Wszystkie te wypieki tworzą podporę sprzedaży. Ludzie do smaku przyzwyczajają się latami. Powodzenie wyrobów kulinarnych opiera się na przyzwyczajeniach, a cukiernictwo jest tu sztandarowym przykładem.

 

Dla kogo są ciasta Cukierni Cieślikowski?

Okazuje się, że ciasta i torty Cukierni Cieślikowski wyrobiły sobie taką renomę, że do odwiedzających i smakujących łakoci należą takie sławy jak Wojtek Młynarski, Irena Dziedzic, Kora, Agnieszka Radwańska, a także młodsze pokolenie – youtuber Blowek i zespół The Dumplings… Bardzo często wpadają stali klienci, ale także zachęceni przez znajomych ludzie szukający ciast na specjalne okazje. Właściciel opowiada z dumą o tym, że w czasach, gdy nowości często rozczarowują, a tradycyjne filary ulegają rozpadowi – jego firma działa bazując na bardzo silnych i mocnych fundamentach. I to właśnie te silne fundamenty przyciągają zarówno stałych, jak i nowych klientów.

Do wyboru do koloru

Macie ochotę na standardowy, klasyczny tort śmietanowy, ale w różnych odmianach smakowych?
Cukiernia Cieślikowski oferuje śmietanowe torty o smaku truskawkowym, cappuccino, czekoladowym… Każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.
Jeśli nie jesteście fanami klasyki w tym wydaniu, cukiernia oferuje szeroki wachlarz innych rodzajów słodkości. Szczególną popularności cieszy się wilgotne ciasto czekoladowe przełożone masłem orzechowym – Tort Peanut Butter, a także Tort węgierski – mocno czekoladowy, nasączony wiśniówką i wykończony ręcznie struganą czekoladą belgijską,
Rodzaje tortów : tradycyjne śmietanowe z dodatkami, czyli do np tortu truskawkowego do bitej śmietany dodajemy zmiksowane truskawki, do cappuccino espresso, do czekoladowego kakao i kawałki czekolady. Istnieje również możliwość zamówienia tortu specjalnego, zdobionego wymyślnymi marcepanowymi figurkami i ornamentami – na wyjątkowe okazje. Taki tort najlepiej zamówić z 5 – dniowym wyprzedzeniem. Jeśli zdecydujemy się nie puszczać wodzy fantazji i wybierzemy bardziej klasyczny tort, z rysunkiem 2d, bądź z wydrukowanym jadalnym zdjęciem (o maksymalnym formacie a4) – zamówienie wystarczy złożyć z 3-dniowym wyprzedzeniem.
A co robić w sytuacji podbramkowej, gdy w piekarniku domowym – zwęglone ciasto, a za moment ma rozpocząć się impreza urodzinowa? Cóż, rodzinna firma zna takie problemy, jak mało która. Na pewno poratują i zrobią wszystko, co w ich mocy, by stworzyć tort waszych marzeń.

torty tradycyjne:

img_9138img_9142img_9146

torty okolicznościowe:

img_6988img_7013img_7084img_8173

Więcej info:
Facebook.com/cukierniacieslikowski 
Instagram @cukierniacieslikowski
www.cukierniacieslikowski.pl

tel.
22 643 96 22
e-mail:
informacja@cukierniacieslikowski.pl